Principiile legislației din domeniul tranzacționării opțiunilor binare

Unul dintre principalele obstacole pentru dezvoltarea pieței opțiunilor binare este problema reglementărilor legale pentru operațiunile de tranzacționare. Are sens să vorbim mai mult despre contradicțiile cheie care au loc în timpul analizei bazei legale a acestui tip de tranzacții pe bursa de valori.

Noutatea industriei

Deși principalele tipuri de tranzacționare a opțiunilor au apărut în anii ’70, tranzacționarea opțiunilor așa cum o cunoaștem noi în prezent s-a format în 2008. Există, până în prezent, o dispută privind definiția structurii și a statutului legal al pieței de opțiuni. Spre deosebire de tipurile tradiționale de tranzacționare care au evoluat în decursul multor ani, tranzacționarea opțiunilor binare rămâne încă un fenomen destul de tânăr, nu foarte bine studiat și nu foarte bine testat în practică.

Spre deosebire de piața Forex, unde brokerii ilegali și fără scrupule au fost arestați în mod scandalos, nu au existat astfel de cazuri pe piața opțiunilor binare. Principalul motiv poate fi absența unui cadru legal bine definit care reglementează acest tip de activitate.

Joc de noroc sau tranzacționare?

Următoarea întrebare importantă este dacă tranzacționarea cu opțiuni binare este în esență un joc de noroc sau o modalitate categorică de a tranzacționa? În unele țări, este definită ca un tip de investiție, care ar trebui taxată și reglementată legal la nivel de stat.

În SUA, opțiunile binare se află sub sfera de influență a Comisiei de reglementare a piețelor materiilor prime și a bursei de valori.

În Regatul Unit, supervizarea și reglementarea sunt responsabilitatea Autorității pentru Conduită Financiară.

În Cipru, este condusă de Comisia cipriotă pentru valori mobiliare și burse de valori.

În Australia, piața opțiunilor binare este controlată de Comisia Australiană pentru valori mobiliare şi investiţii.

În același timp, în majoritatea țărilor europene, opțiunile binare nu sunt considerate o formă de investiție. Acestea sunt clasificate ca un tip de jocuri de noroc. Asta înseamnă că nu sunt supuse supervizării sau reglementării. Cu toate acestea, firmele de brokeraj care lucrează cu opțiunile binare trebuie să respecte regulile directivei UE „Despre piețele instrumentelor financiare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *