Este posibil să-ți recuperezi fondurile dacă au fost transferate către un broker escroc?

Situațiile în care firma de brokeraj care se ocupă de tranzacționarea opțiunilor binare nu intenționează să-i plătească clientului banii câștigați și uneori nu intenționează să-i returneze nici măcar suma inițială investită în contul de tranzacționare nu sunt rare. Din păcate, nu este posibilă evitarea totală a acestor probleme, deoarece activitățile de brokeraj pe piața românească nu sunt reglementate. Astfel, traderul trebuie să fie pregătit pentru orice probleme și să evalueze cu grijă toate riscurile posibile.

Am dori să menționăm că, dacă brokerul este doar un escroc, acesta colectează bani sub pretextul oferirii serviciilor în domeniul tranzacționării cu opțiuni binare, apoi este practic imposibil să-l faci prin mijloace legale să returneze banii. Există doar o posibilitate teoretică prin care poți să-l tragi la răspundere cu ajutorul instituțiilor de aplicare a legii. Cu toate acestea, în practică, șansele de a-ți recupera banii sunt destul de mici.

Dacă apare un conflict financiar cu o companie mare, care are o licență corespunzătoare pentru desfășurarea acțiunilor de brokeraj, atunci este posibilă rezolvarea disputei prin contactarea organizației de reglementare – cea care a emis licența. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, refuzul de a plăti este susținut de argumente serioase, deoarece un broker licențiat nu va păcăli pur și simplu clienții fără motiv, riscând să-și piardă licența, pentru obținerea căreia a cheltuit mult timp și bani.

Rambursarea banilor prin sistemul de plată

Această procedură nu se aplică sferei acțiunilor directe și indirecte. Banii pot fi rambursați prin depunerea unei plângeri direct către sistemul de plată, prin intermediul căruia fondurile au fost transferate la firma de brokeraj. Trebuie să menționăm că această procedură funcționează doar dacă fondurile au fost transferate de pe un card al oricărei bănci. Este important ca acest card să fie într-unul dintre următoarele sisteme de plată – Visa sau MasterCard (cardul trebuie să aibă logo-ul).

În cazul în care contul tău a fost finanțat prin altă metodă, atunci această acțiune nu va fi posibilă. Deci, atunci când alegi metoda optimă pentru transferarea fondurilor către contul de tranzacționare, ar trebui să iei în considerare efectuarea tuturor operațiunilor financiare cu ajutorul cardului bancar. În acest caz, ai șansa de a-ți recupera banii dacă firma de brokeraj încearcă să te înșele sau invocă motive complicate pentru a-și justifica refuzul de a-ți returna banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *