5 greșeli comune la tranzacționarea opțiunilor de 60 de secunde

Tranzacționarea opțiunilor de 60 de secunde îți oferă un mod palpitant de a face bani rapid – sau de a-ți risipi contul în câteva minute. Șansele de succes sunt adunate împotriva ta la tranzacționare, fără doar și poate. Câștigarea sau pierderea nu e neapărat 50/50, nu atunci când profitul tău este în jur de 75%, iar pierderile îți returnează doar 10% din bani. Trebuie să fii profitabil mai mult de 50% din timp, pentru a avea profit în tranzacționarea opțiunilor binare, ceea ce înseamnă că trebuie să câștigi mai mult de jumătate dintre încercări pentru a continua să câștigi pe termen lung. Și cu tranzacționarea de 60 de secunde, dacă faci greșeli comune, atunci nu va fi pe termen lung. Așa că ai putea să ieși din joc chiar înainte de a începe.

Aici sunt 5 greșeli comune de evitat

Tranzacționarea fără un sistem

Tranzacționarea fără o metodă de tranzacționare este ca mersul la război fără arme. De asemenea, este similară și cu legarea la ochi și conducerea pe autostradă la ora de vârf. Nu ți-ar plăcea să faci niciunul dintre aceste lucruri, doar dacă vrei să te sinucizi, atunci de ce ai vrea să intri pe piață fără un plan de succes? Succesul tău și supraviețuirea financiară depind de pregătirea ta. Dacă tranzacționezi opțiunile de 60 de secunde fără un plan, vei dispărea de pe piață mai devreme sau mai târziu și cu o asemenea opțiune rapidă, este probabil să fie mai devreme.

Cu ce te ajută un sistem? Te ajută să recunoști tiparele de pe piață și să folosești acele tipare în avantajul tău. Dacă nu reușești să faci asta, ești la mâna milei și haosului, iar norocul nu este nici iertător, nici răbdător, în special când tranzacțiile „izbucnesc” pe lângă tine la fiecare minut.

Riscarea sumelor de bani la întâmplare

Riști 5% într-o tranzacție și 10% la alta? Când apare o tranzacție foarte avantajoasă, riști o sumă mai mare din cont, poate 25% sau 50%? Tranzacționarea în acest fel poate părea strategică, dar aceasta este cu siguranță un mod de a da faliment. Adaugă un caracter aleatoriu la procesul de luare a deciziilor, când obiectivul tău general este să reduci acel caracter aleatoriu. De asemenea, implică faptul că tu faci tranzacții care sunt mai puțin importante, în timp ce tu trebuie să iei doar cele mai bune tranzacții și trebuie să pariezi mereu un procent mic, ca de exemplu, 5%.

Tranzacționarea emoțională

Nu există niciun mod de a elimina complet și pentru totdeauna emoțiile din tranzacționare, dar cel puțin poți încerca să nu tranzacționezi emoțional. Există multe greșeli care fac parte din categoria „tranzacționării emoționale”. Urmărirea pierderilor pentru a încerca să le repari este unul dintre acele comportamente. Un alt comportament este acela de a crede că vei câștiga succesiv și că nu ești vulnerabil, lucru care poate duce la efectuarea tranzacțiilor pe care în mod normal le-ai evita, crezând că norocul tău va duce la profit. Așadar, atât sentimentele pozitive, cât și cele negative pot să aibă în cele din urmă un impact negativ asupra tranzacționării tale. Mulți traderi noi cred că doar disperarea le poate afecta tranzacționarea, dar, în realitate, mândria te poate ruina la fel de rapid.

Aceste tipuri de comportamente de tranzacționare sunt mult mai dificil de combătut atunci când tranzacționezi opțiuni de 60 de secunde, spre deosebire de alte tipuri de tranzacții, deoarece nu doar crezi că „te poți răzbuna” pe piață, dar, în acest fel, poți să te răzbuni imediat. Ca ființe umane, suntem extrem de tentați de ideea de ceva „instantaneu”, în special de răscumpărarea instantanee sau de succesul instantaneu. Doar amintește-ți că eșecul instantaneu este de departe cel mai probabil rezultat.

O altă formă de tranzacționare afectivă este tranzacționarea bazată pe instinct. De câte ori nu te uiți la piață și o voce mică din cap îți spune ceva de genul: „Cumpără ulei; uleiul se scumpește; fă-o acum!” Vocea poate chiar să aibă un fel de argument logic pe care să ți-l ofere, pe baza geopoliticii și a evenimentelor care au loc în lume. Dar, cu excepția cazului în care ești un expert economic, aceste mici justificări nu sunt decât scuze ca tu să-ți răsfeți instinctele și vanitatea. Asta nu înseamnă că intuiția nu joacă un rol în tranzacționare, dar nu trebuie niciodată să fie la baza deciziilor tale.

Tranzacționare fără testare

Aceasta este probabil una dintre cele mai comune greșeli ale începătorilor, dintre toate greșelile. Chiar și traderii care au trecut de problema găsirii unei metode de tranzacționare o pot testa pe o singură tranzacție pentru a fi siguri că înțeleg cum funcționează, iar apoi pur și simplu încep să o folosească direct cu bani reali. Acest lucru este extrem de nesăbuit, chiar dacă metoda de tranzacționare are un șir de rezultate foarte bune pentru alți traderi și ai văzut aceste rezultate postate public. Acest lucru nu înseamnă că vei obține aceleași rezultate.

De ce să-ți testezi tranzacțiile? În primul rând, îți arată cum funcționează sistemul nu pe un singur tip de tranzacție, ci pe mai multe și în diferite contexte ale pieței. Este singurul mod în care chiar poți învăța să recunoști structura bună și rea a tranzacționării. De asemenea, demonstrează dacă sistemul va funcționa, având în vedere constrângerile personale, până la planificarea și investirea procentului. Și te ajută să fii sigur că sistemul va funcționa pentru tine. Nu fiecare sistem de tranzacționare este ideal pentru fiecare trader. Diferite abordări funcționează pentru diferiți traderi.

Testarea tranzacțiilor este importantă, la fel este și testarea demonstrativă cu bani virtuali într-un cont gratuit. Testarea într-un cont demonstrativ este cheia specifică atunci când vine vorba de opțiunile de 60 de secunde, deoarece tranzacțiile tale se desfășoară atât de repede. (Găsește un broker de opțiuni binare care oferă conturi demonstrative de tranzacționare aici) Traderii noi se panichează de obicei pe durata tranzacționărilor lor inițiale directe deoarece nu se simt confortabili încă cu tranzacționările. Îți poți imagina cât de mult te-ai panica pe durata unei tranzacții de 60 de secunde dacă nu ai ști ce faci, în comparație cu o tranzacție de o oră? Nu este nevoie decât de o mică scăpare de raționament. Timpul expiră și pierzi tranzacția. Testarea într-un cont demonstrativ te va ajuta să te familiarizezi cu tranzacționarea și să te obișnuiești ca să poți tranzacționa cumpătat când sunt bani reali în joc.

Uitarea că aceasta este o afacere cu risc

Multe reclame la opțiunile binare caută să-i facă pe traderi să uite cât de mult risc este implicat în tranzacționarea cu opțiuni binare. Totuși, vei vedea reclame care promit lucruri ca „100% rambursare a investițiilor tale” sau care îți spun că poți „câștiga 100% din timp”. Acest tip de limbaj trebuie să te pună pe fugă, deoarece este 100% imposibil să câștigi 100% de fiecare dată. Tot ce trebuie să faci este să te întrebi de ce cineva care poate câștiga 100% de fiecare dată s-ar deranja să vândă un sistem sau un produs. Acea persoană ar trebui să fie cea mai bogată persoană din lume.

Poți pierde la tranzacționarea cu opțiuni binare. În plus, trebuie să fii conștient că majoritatea traderilor vor pierde pe termen scurt sau lung (majoritatea dintre aceștia pe termen scurt, în special în ceea ce privește traderii de 60 de secunde). Totuși, tu nu trebuie să fii unul dintre ei, dacă tranzacționezi înțelept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *